sobota, 28 września 2013

Hummus krok po kroku

















26 komentarzy:

  1. Pychotka. Chleb można smarować... Ciecierzyca w smaku wybornością wielką jest.
    Podeślę ci kapitalny przepis na placuszki z ciecierzycy smażone w otulinie oliwy z oliwek w piekarniku. Jeśli sobie pani tego zażyczy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo :) sprawi mi pan ogromną radość :)

    A wiesz, kiedyś robiłam pierogi z hummusem - jako nadzienie. Jogurt naturalny mieszałam z czosnkiem i siekaną pietruszką i tym polewaliśmy pierogi, mmm, lubię

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeno jak już przepis Małgoś dostaniesz - podziel się :) Bom skuszona została :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Przy okazji sie dowiedzialam,ze chickpeas to ciecierzyca:)
    Ja tez humus very,very

    OdpowiedzUsuń
  5. a myślałem, że humus to taki nawóz dla robaków,
    po drodze do wsi mam taki pojemnik na polu z humusem i robalami.
    Widać, że są inne zastosowania!

    Tak poza tym jestem pozytywnie nastawiony w sobotni wieczór!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. humus to raczej ziemia, taka próchnicza o ile dobrze pamiętam a nawóz to przez ch i bo przed :)

      pozytywne nastawienie to podstawa

      Usuń
  6. Nie widzę dokładnie, co to jest to w tle z krową, kaczką i chyba owcą, ale jest urocze! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To w tle, to maselnica :) szukałam długo, żeby była z owcą

      Usuń
  7. już się pozachwycałam na fejsie. ale nie zaszkodzi jeszcze trochę! mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kronika, to kronika :) nie może hummusu zabraknąć :)

      Usuń
  8. poprosze mala pajdke z tymi pysznosciami :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jest czosnek tzn że zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Moj eR bardzo lubi i często kupuje, nie sadziłam nawet ze tak prosto go samemu przygotować.
    Dziękuję za ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, łatwizna i przyjemność i lepiej smakuje od kupnego

      Usuń
  11. Szkoda, że na ostatnim zdjęciu nie jestem obecny w realu... :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ojej, ja nawet nie wiedziałam, z czego jest hummus...

    OdpowiedzUsuń
  13. więcej nie wchodzę tutaj z pustym brzuchem! :)

    OdpowiedzUsuń

Moderowanie komentarzy, po zatwierdzeniu pojawią się na blogu.