niedziela, 17 maja 2015

Tarta prosto z Francji



Dobrawka zapisała na blogu przepis na tartę z rabarbarem i kremem migdałowym

przepis tu

pyszna!




23 komentarze:

  1. Daj gryza! Wyglada tak apetycznie i zachecajaco... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że krem migdałowy może być bazą dla innych owoców, więc sezon na tarty uważam za otwarty :)

      Usuń
  2. Wygląda wspaniale, to prawda! Paddy nie zostawi pewnie nawet okruszków:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. On jest dobrze wychowany, nie tyka ostatniego kawałka :)

      Usuń
    2. po przemyśleniu, albo dzieli się na pół :)

      Usuń
  3. Uwielbiam rabarbar! Ostatnio siostra przywiozła mi dwie buteleczki (zachowane specjalnie w ciemnym kąteczku spiżarki ;-)) ubiegłorocznego soku. :-) A ze świeżego chyba wypróbuję tę tartę! Prezentuje się znakomicie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo to szybkie i proste wykonanie :) Fajnie mieć taką siostrę :)

      Usuń
  4. Wygląda niezwykle apetycznie, normalnie się skuszę :) Serdeczności posyłam

    OdpowiedzUsuń
  5. Małgorzato, a z jakiego przepisu na kruche ciasto zrobiłaś? Z tego podanego na blogu - "niezawodny sprawdzony przepis mamy - ten z dwoma łykami wody?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam się, kupiłam gotowe kruche ciasto, nie lubię ugniatać kruchego, stąd moja droga na skróty :)

      Usuń
    2. Aaaaa, to nie grzech z gotowego i nie ugniatać :))))

      Usuń
  6. Świetnie wygląda, o takim połączeniu smaków jeszcze nie słyszałam. Muszę wypróbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Moderowanie komentarzy, po zatwierdzeniu pojawią się na blogu.